TAXI-FOLIAzas.eu

Kérdések és válaszok a fóliázással kapcsolatban.

 

Partnereinkhez számos kérdés érkezik folyamatosan, amelyekre itt összegyűjtöttük a válaszokat. A listát folyamatosan bővítjük - reméljük mindenre kérdésére megtalálja itt a választ. De ha nem, kérdezzen bátran!

 

K: A lízing cégem mit fog szólni a fóliázáshoz?

V: Örülni fog! Több országban is szokásos, hogy a lízing cégek előírják az autók fóliázását, legalább átlátszó védőfóliával, mert jól tudják mekkora érték egy sértetlen fényezésű autó.

 

K: A biztosító megtéríti a sérült fólia árát?

V: Telepítés után értesíteni kell a biztosítót az értéknövelő beruházásról és az bekerül a biztosított tételek közé. Sérülés esetén a biztosító térití a javítás/csere költségét.

 

K: Hogyan lehet mosni az autót? Vihetem gépi mosóba?

V: A fóliázott autót ajánlott kézzel mosni és mosatni. Ugyanakkor lehetséges gépi mosóban is mosatni: a gép mosó éppenúgy hat a fényezésre mint a fóliára. Lehetséges továbbá nagynyomású kézi mosót használni az autó tisztitására, azzal a megkötéssel, hogy a mosófejet mindig a fóliára gyakorlatilag merőlegesen tartjuk (60-90fokban), legalább egy méter távolságra a felülettől.

 

K: Hogyan lehet javítani a sérüléseket?

V: A sérülések javításának elegánsabb ugyanakkor kissé drágább módja az elemcsere: a sérült elemről teljesen eltávolítjuk a fóliát, majd a sérülés kijavítása után újra bevonjuk. Szükség esetén partnereinkken keresztül a sérülés kijavításában is tudunk segíteni, illetve akár a biztosítási ugyintézésben is. Helyi serüléseket, meghúzásokat lehet foltozásos technológiával javítani. Ez nagyságrendekkel olcsóbb (egy javító készlet ára benne van a fóliázás árában is), és gyorsabb is: a sérült elemen a fóliát szabályos formára vágjuk és egy fedő fólia darabbal bevonjuk a hiányosságot.

 

K: Szét kell szerelni az autómat?

V: Ahogy szeretné, ez minden esetben egyedi megbeszélés kérdése. Meg lehet oldani a fóliázást anélkül is, hogy az autón akár egyetlen elemet is megbontanánk (renszámtáblát leszámítva), ugyanakkor ez mindenképp kompromisszumot jelent: toldásokat, illesztéseket. Telepítőink ugyanakkor gyorsabban és elegánsabban tudnak dolgozni, ha egy-két elemet eltávolíthatnak az autóról: rendszám és tartója, márka és tipus jelzések, kilincsek, antenna, tetősín, oldalindexek, lökhárítók műanyag betétei, stb. Az eltávolítást szakképzett szerelők végzik. Lehetőséget biztosítunk természetesen saját szerelőjének is a munka elvégzésére, illetve előzetes egyeztetés után a márkaszerviz is elvégezheti azt.

 

K: Sérült volt az autóm, kissé eltérően a karosszéria elemek színei. Át fog látszani?

V: A KPMF VWS sorozatába tartozó fóliák - amilyet partnereink használnak - tökéletesen fed, ami azt jelenti, hogy nem tűnik át a gépkocsi eredeti fényezése, sem annak esetleges árnyalati eltérései.

 

K: Nyitott ajtóknál látszani fog az eredeti szín?

V: Igen, hacsak külön nem kéri a falcok fóliázását is. Ez jelentős többletköltség és idő is azonban, ami aligha éri meg az árát.

 

K: Hogyhogy máshol még olcsóbban kínálják a fóliázást?

V: Minden munkát meg lehet még olcsóbban is csinálni. Mindig lesz aki még egy forintot tud engedni. A kérdés, hogy mit kell adni ezért az "egy forintért" cserébe? Aki a piaci ár alatt, vagy annak alján kínálja a fóliázást, az nem biztos, hogy tényleg azt nyújtja, amit kell. A fólia eltávolíthatósága, minősége, áttetszősége, tartóssága, vagy a felrakás minősége és élettartama okozhat olyan hibákat, melyek a későbbiekben magasabb költségekbe sodorják a tulajdonost...

 

K: Tele van az autóm matricával. Le tudják szedni?

V: Kérjük fóliázás előtt távolítsa el az autóról az összes matricát! Sajnos a matricák eltávolítása sokszor nagyon nehéz, mivel azok nagyon gyenge minőségű alapanyagra készültek. Ha végképp nem boldogul a feladattal, kollégáink segíteni tudnak ebben is természetesen. Ennek menetéről kérjük érdeklődjön emeilben vagy telefonon.

 

K: A fóliázás nem bántja a fényezést?

V: A matricák nem hogy nem bántják, hanem ellenkezőleg: megvédik a karosszéria eredeti fényezését, így eladásnál, a fólia leszedését követően kevesebb karc lesz a felületen. Az általunk használt, minőségi fóliákat a szerte a világon taxisok tizezrei évek óta alkalmazzák nagy megelégedéssel.

 

K: Garancia van a fóliára?

V: Az általunk fóliázott autókra mindden esetben vállalunk garanciát. Ennek hossza a konkrét jármű valós állapotától függően akár 3 év is lehet. A garancia a rendeltetésszerű használat, kezelés és takarítás mellett érvényes. Külső behatás következtében keletkezett sérülés, felhajlás és kopás vagy karc esetén a garancia nem érvényesíthető az adott felületre.

 

K: Mennyivel előre kell időpontot kérnem?

V: A partnereink leterheltsége nagyon változó, de szinte biztosan tudunk egy héten belül megfeleleő időpontot és helyszínt találni. A kapacitások jobb kihasználása végett folyamatosan "last minute" és "first minute" akciókat hirdetünk, amelyről emailben kap majd információkat.

 

K: Mennyi időt vesz igénybe a sárgitás?

V: A fóliázás 24 órán belül biztosan készen van. Sürgős esetben - némi felár ellenében - ez az idő jelentősen lerövidíthető, akár 6 órára is.

 

K: Mikorra vigyem az autót?

V: Nappalosok: az autót a bejelentés szerinti nap elötti estéjén 18-ig kérjük leadni, másnap 17-után átvehető. Éjszakások: a bejelentés szerinti nap reggelén 7-ig kérjük leadni, másnap 7-után átvehető.

 

K: Többen is jönnénk ha van erre kedvezmény...

V: A konkrét számok és tények ismeretében adunk egyedi árajánlatot.

 

K: Sérült az autóm, mit lehet tenni?

v: Ha a gépkocsi karosszériája javításra szorul, a fóliázást az adott elemen nem javasolt elvégezni, mert a sérülést nem fogja elfedni a fólia. Kacolásokat, kőfelverődéseket jó eséllyel elfed a fólia. Rozsdás, érdes, lakkhibás, csiszolatlan felületre a fólia nem telepíthető, ilyen felületeken a telepített fólia nem tapad meg tartósan, erre garanciát nem tudunk vállalni.

 

 

Bejelentkezés

Referenciáinkból